Szvetnik Joachim Általános Iskola
NAPELEM MONITOR

E-ÜGYINTÉZÉS
VÁLASZTÁS 2018.04.08.
TOVÁBBI OLDALAINK

 

ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ
Önkormányzati tájékoztató 2018/02

 ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ 2018/02

Elõzõ számok >>>
TESTVÉRTELEPÜLÉSEK
ONLINE LÁTOGATÓK
Jelenleg 1 vendég olvas minket
Testvértelepülési találkozók
Ifjúsági Lelkisegélyszolgálat
JÁNOSHALMI K. EÜ. KÖZPONT
Jánoshalmi Kistérségi Eü. Központ
CSALÁD ÉS HELYTÖRTÉNETI KUTATÁS

Jánoshalma - Mélykút Ivóvízminőség javító Önkormányzati Társulás


 

KEZDŐLAP arrow KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓ arrow HÍREK arrow Rideg László Úr Látogatása/Fogadóórája
Rideg László Úr Látogatása/Fogadóórája PDF Nyomtatás
Írta: Administrator   
2018. február 14. szerda 09:59

BÁCS-KISKUN A MI MEGYÉNK

Elnöki látogatás Mélykúton

Hagyományteremtő céllal indult az a kezdeményezés, amely a megyei közgyűlés üléseit más-más helyszínen rendezi meg, ezzel biztosítva a közgyűlés tagjainak, hogy átfogó képet kapjanak megyénkről, a feladatokról.

A hagyományok kibővülnek azzal, hogy a hónapról-hónapra a közgyűlés elnöke és a közgyűlés tagjai tanácskozás helyszínéül szolgáló településen megismerkednek a kiemelt fejlesztésekkel is. A mélykúti látogatáson a vendégek a település vezetőjével ellátogatnak a Hunent Zrt. az épülő pecsenyekacsa-vágóhídjára, amely több mint 12 milliárd forintos beruházással 350 új munkahelyet fog teremteni és meghatározó gazdasági potenciállal fog rendelkezni a régióban.

A nap további részében a megyei önkormányzat bizottságai üléseznek a polgármesteri hivatalban.  A nap zárásaként, Rideg László elnök fogadóórát tart, amely  lehetőséget kínál az érdeklődőknek, hogy személyesen érdeklődhessenek a megyei, települési fejlesztésekről, illetve olyan feladatokról, javaslatokról tudjanak érdemben konzultálni, amelyek a térségüket érintik. A fogadóórák az elkövetkező időszakban, hónapról-hónapra kerülnek megrendezésre szerte a megyében, amelyek a lehetőségekhez mérten a közgyűlési helyszínekhez igazodnak. Az egyedülálló kezdeményezés, hogy a megyei elnök és a közgyűlés közvetlen kapcsolatot tudjon kialakítani a megyei lakossággal, közösségekkel nem új keletű. "A mi megyénk" rendezvénysorozat keretében a járások már bemutatkoztak Kecskeméten a Megyeháza előtt, ahol a helyi értékeik, büszkeségeik, gasztronómiájuk kapott méltó figyelmet a megyeszékhelyen. Bács-Kiskun megye sokszínűsége, megannyi értéke méltó a figyelemre és felbecsülhetetlen értéket képvisel, épp úgy mint akik ezt a közösséget alkotják. Ezért kiemelten fontos, hogy a lakosság is közvetlenül tudjon informálódni, problémákat felvetni, települési, térségi és megyei szinten. A mélykúti fogadóóra február 20-án, kedden 17 órától lesz a polgármesteri hivatalban, amelyre szeretettel várják az érdeklődőket. A szervezők kérik, hogy fogadóórán való részvételi szándékot jelezzék a felhívásokban közzétett elérhetőségek egyikén.

• Rendezvény

Tervezett program:

12:15 Érkezés a hivatalhoz. Rideg László elnököt fogadja a település vezetője. Indulás az ipari parkba a megjelent vendégekkel, házigazdákkal és a sajtó képviselőivel.

12:30 Érkezés az ipari parkba, ahol a fejlesztésekkel érintett beruházások megtekintés, valamint látogatás a Hunent Zrt. vágóhídjára.
Az esemény sajtónyilvános, de nem zárul sajtótájékoztatóval, viszont lehetőség van a sajtó munkatársainak kérdéseket intézni a településvezető, valamint a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökéhez. A látogatás célja, hogy a megyei önkormányzat mint közreműködő szervezet a pályázatokban közvetlen kapcsolatot alakítson ki a munkahelyteremtő és gazdaságilag meghatározó vállalkozásokkal.

17:00 Fogadóóra. A megyei közgyűlés elnöke és a település vezetője tart fogadóórát. A fogadóórán lehetőség van a négyszemközti konzultációra Rideg László elnökkel. A fogadóóra témája a térség problémái, megyei vonatkozásai, oktatás, munkahely teremtés, egyéb közügyek.
Utolsó frissités ( 2018. február 14. szerda 10:01 )
 
Következő >
FOTÓ GALÉRIA