E-ÜGYINTÉZÉS
TOP pályázatok
HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2019

TOVÁBBI OLDALAINK

 

ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ
Önkormányzati tájékoztató 2020/10

 ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ 2020/10

Elõzõ számok >>>
TESTVÉRTELEPÜLÉSEK
ONLINE LÁTOGATÓK
Testvértelepülési találkozók
Ifjúsági Lelkisegélyszolgálat
JÁNOSHALMI K. EÜ. KÖZPONT
Jánoshalmi Kistérségi Eü. Központ
CSALÁD ÉS HELYTÖRTÉNETI KUTATÁS

Jánoshalma - Mélykút Ivóvízminőség javító Önkormányzati Társulás


 

MEGHÍVÓ '56


KEZDŐLAP arrow PÁLYÁZATOK arrow TOP PÁLYÁZATOK arrow TOP 1.1.1.-15
TOP 1.1.1.-15
TOP 1.1.1.-15 Ipari parkok, iparterületek fejlesztése PDF Nyomtatás
Írta: Administrator   
2018. augusztus 15. szerda 10:01

 

TOP 1.1.1. -15 : Ipari parkok, iparterületek fejlesztése

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális és Fejlesztési és Operatív Programok Hatóság, mint támogató a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében Mélykút Város Önkormányzatának az Iparterület fejlesztése Mélykúton megnevezésű projektjét támogatásban részesíti.

A projekt támogatása 100 % -os finanszírozású.
Projekt azonosító: TOP 1.1.1.-15 – BK1-2016-00003 Iparterület fejlesztése Mélykúton
Projekt helyszíne: 6449 Mélykút 0141/97 helyrajzi szám alatt valósul meg
A projekt kezdete: 2016. augusztus 10.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019. június 30.
A Projekt összköltsége: 253 000 000 Ft azaz kétszázötvenhárom millió forint
A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a, de legfeljebb 253 000 000 Ft azaz kétszázötvenhárom millió forint

A projekt részletes leírása:

Célok, előzmények, a projekt aktualitása:
Bács-Kiskun megye egyik leghátrányosabb területe a Jánoshalmai kistérség, melynek egyik települése Mélykút.  A jövedelemtermelés és a foglalkoztatás növelése érdekében Mélykút Város Önkormányzat iparterületet kíván kialakítani a termelő-szolgáltató vállalkozások részére, mint megfelelő üzleti környezetet. Jelenleg sem a településen, sem pedig a környékén nincsen az ipari termeléshez vagy feldolgozói tevékenységhez szükséges infrastruktúrával ellátott szabad, megvásárolható vagy bérelhető mezőgazdasági termelésből kivont iparterület.

Kedvezményezett részére heti rendszerességgel érkezik megkeresés a szabad munkaerő, a szabad vállalkozási zóna státusz és az országhatár közelségének előnyei miatt vállalkozásoktól, befektetőtől betelepülésük érdekében szabad, nem mezőgazdasági jellegű termelési tevékenységre alkalmas ingatlan tulajdonjogának vagy bérleti jogának megszerzésére.
Kedvezményezett a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. Törvény (továbbiakban: Mötv.) 13. § (1) bekezdésben foglalt településfejlesztés, gazdaságszervezéssel kapcsolatos feladatok ellátása során érzékeli a vállalkozások számra szükséges üzleti környezet hiányát.

A projekt során önállóan ellátható tervezett tevékenységek: Iparterület elérhetőségét megteremtő, illetve azt erősítő helyi közút fejlesztése során egy kanyarodósáv kialakítása. Iparterület közlekedőfelületének kialakítása érdekében külső bejáró út kialakítása. Ipaterület alap infrastruktúrájának kiépítése érdekében optikai hálózat kiépítése, optikai hálózathoz kapcsolódó informatikai csomópont kialakítása. 1000 kWA közepes/kisfeszültségű transzformátor állomás kiépítése. 3000 kWA közepes/kisfeszültségű transzformátor állomás kiépítése. Iparterület földgázhálózati kapcsolatának kialakítása.

Fotók itt megtekinthetőek.

 

Utolsó frissités ( 2019. május 14. kedd 13:42 )