E-ÜGYINTÉZÉS
TOP pályázatok
HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2019

TOVÁBBI OLDALAINK

 

ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ
Önkormányzati tájékoztató 2020/10

 ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ 2020/10

Elõzõ számok >>>
TESTVÉRTELEPÜLÉSEK
ONLINE LÁTOGATÓK
Jelenleg 1 vendég olvas minket
Testvértelepülési találkozók
Ifjúsági Lelkisegélyszolgálat
JÁNOSHALMI K. EÜ. KÖZPONT
Jánoshalmi Kistérségi Eü. Központ
CSALÁD ÉS HELYTÖRTÉNETI KUTATÁS

Jánoshalma - Mélykút Ivóvízminőség javító Önkormányzati Társulás


 

MEGHÍVÓ '56


KEZDŐLAP arrow PÁLYÁZATOK arrow ÖNKORMÁNYZATI arrow TESTVÉRTELEPÜLÉSI TALÁLKOZÓ 2011
TESTVÉRTELEPÜLÉSI TALÁLKOZÓ 2011
Testvértelepülési találkozó 2011.08.18-22. PDF Nyomtatás
Írta: Administrator   
2011. szeptember 15. csütörtök 14:28
Testvértelepülési Találkozó
Mélykút-Kamionka Wielka-Paptamási
2011.08.18-2011.08.22.


Mélykút település az Európai Unió támogatásával az „Europe for Citizens Programme – Town Twinning Citizens’ Meetings” program keretében - döntésszám: 2010 – 4768/001 - 001- lehetőséget kapott arra, hogy testvértelepülési találkozót rendezzen a lengyel Kamionka Wielka és a román Paptamási települések részvételével. A találkozó negyedik résztvevője a franciaországi Civaux település sajnos nem tudta elfogadni meghívásunkat, mert hazájukban a közigazgatás átszervezése zajlik.
 
2011. augusztus 18-án a délutáni órákban érkeztek meg vendégeTestvértelepülési találkozó 2011.ink. A Béke Étteremben zajlott a nyitó rendezvény, ahol a települések vezetői üdvözölték egymást és méltatták a testvérvárosi találkozók megrendezésének lehetőségét. A vendégek a helyi Zöldfa vendégházban és a jánoshalmi Diákotthonban kerültek elszállásolásra.
2011. augusztus 19-én Kalocsát mutattuk meg vendégeinknek. Az Érseki Kincstár, a Főszékesegyházi Könyvtár, a Paprikamúzem megtekintése után egy Duna parti ebéd következett, majd ellátogatott a csoport a Manufaktúrába, ahol a porcelán festés rejtelmeit ismerték meg. Délután a delegáció részt vett a Mélykúti Napok hivatalos megnyitó ünnepségén, majd a kiállításokat tekintették meg.
Augusztus 20-án látogatást tettek a Kiskunhalasi Termálfürdőbe, ahol a magyarországi fürdőkultúra egy kis szeletével ismerkedhettek meg.
16 órától a szabadtéri színpadon zajló műsorok keretében 17 órától lépett fel a lengyel delegáció, akik közel egy órás népzenei programmal szórakoztatták a település lakosságát. A fellépésüket nagy taps jutalmazta.
19 órától a delegációk a Római Katolikus Templomban tartott ünnepi szentmisén vettek részt, ahol a lengyel delegáció „Skalnik” együttese három egyházi éneket énekelt a misét követően, az énekeket kitörő taps kísérte.
Augusztus 21-én vasárnap Bugacra vittük el kedves vendégeinket. A pusztaprogram keretében sétakocsikázásra volt lehetőség a pusztában, majd csikósbemutatót láthattunk. Rövid séta az ősborókásban, majd pusztai öttusa, játékos vidám vetélkedő zajlott a települések között. Mindhárom csoport kitett magáért, de a „Skalnik” együttes fiataljai vitték el az első helyezésért járó paprikafüzért.
A vacsorát is itt fogyasztottuk el, majd a kézimunka szakkör által készített horgolt angyalkákkal kedveskedtünk vendégeinknek.
 
Hétfőn a reggelit követően a település vezetői búcsúztatták a delegációt szálláshelyükön, majd a csoport a hazautazást megszakítva meglátogatta gyönyörű fővárosunkat, Budapestet.
A testvértelepülési találkozó sikere azt erősíti, hogy önkormányzatunk jó úton jár, amikor pályázati úton nyert támogatásból Kamionka Wielka és Paptamási településekkel találkozó rendezését felvállalta, hiszen ragyogó alkalom kínálkozik egymás kultúrájának, történelmi hagyományainak megismerésére. További előnye az ilyen találkozóknak még, hogy a közvetlen kapcsolat során barátságok szövődnek, ismeretségek köttetnek.
 
Kovács Tamás
polgármester
Utolsó frissités ( 2011. szeptember 19. hétfő 07:42 )