Szvetnik Joachim Általános Iskola
NAPELEM MONITOR

E-ÜGYINTÉZÉS
TOP pályázatok
VÁLASZTÁS 2019

TOVÁBBI OLDALAINK

 

ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ
Önkormányzati tájékoztató 2019/01

 ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ 2019/01

Elõzõ számok >>>
TESTVÉRTELEPÜLÉSEK
ONLINE LÁTOGATÓK
Testvértelepülési találkozók
Ifjúsági Lelkisegélyszolgálat
JÁNOSHALMI K. EÜ. KÖZPONT
Jánoshalmi Kistérségi Eü. Központ
CSALÁD ÉS HELYTÖRTÉNETI KUTATÁS

Jánoshalma - Mélykút Ivóvízminőség javító Önkormányzati Társulás


 

MEGHÍVÓ '56


KEZDŐLAP arrow KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓ arrow HÍREK
Önkormányzati képviselői mandátum betöltése PDF Nyomtatás
2019. február 19. kedd 10:47
1/2019. (II.19.) HVB határozat
.pdf
 
Településrendezési terv módosítása lakossági fórum PDF Nyomtatás
2019. február 11. hétfő 08:51
Tisztelt Lakosaink és Egyeztető Partnereink!

Mélykút Településrendezési eszközei (Településszerkezeti terv, Helyi Építési Szabályzat) módosulnak külterületen, az Alkotmányos út környékén. A változások azt a célt szolgálják, hogy a Kígyós főcsatorna nyugati oldalán lévő új gazdasági terület és az Alkotmányos úti meglévő gazdasági területek együtt pályázhassanak Ipari Park címre.
A módosítás lényege, hogy az 55-ös számú főút mentén lévő, jelenleg szántóművelésű, 0146/29 helyrajzi számú szántóterület különleges mezőgazdasági üzemi területté lesz kijelölve, ugyanakkor az Alkotmányos út és a vasútvonal között eddig tervezett iparterület a 0159/66-72 helyrajzi számú telkeken visszakerül mezőgazdasági terület kategóriába. A város beépítésre szánt területei nem növekednek meg.
A módosítás tervezete bővebben kifejti majd a változásokat. A tervanyag 2019. február 10-től lesz megtekinthető a www.melykut.hu önkormányzati honlapon, ahol az „Önkormányzat” „Településrendezési eszközök” oldalon első helyen lesz elérhető a dokumentum.
A tervanyag véleményezhető lesz a Képviselő-testület 10/2017.(V.8.) számú Partnerségi rendeletének megfelelően. Észrevételeiket elektronikusan a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. címre és írásban a polgármesteri hivatal 10. vagy 2. számú irodájába juttatva közölhetik 2019. február 26-a éjfélig.
Élőszóban is mód nyílik javaslataik közlésére. Lakossági fórumot tart önkormányzatunk a Településrendezési eszközök módosításának tervezetéről 2019. február 18-án (hétfőn) 14:00 órakor a Városháza tárgyalótermében, melyre tisztelettel meghívom az érdeklődőket.

pdf

Kovács Tamás
polgármester
 
Felhívás tűzesetek megelőzésére PDF Nyomtatás
2019. január 11. péntek 08:57
FELHÍVÁS A TŰZESETI HALÁLOZÁSOK MEGELŐZÉSÉRE

A lakóingatlanokban keletkezett tűzesetek során 2011 óta évente átlagosan 7 személy hunyt el Bács-Kiskun megyében. Az elhunytak hátterét vizsgálva elmondható, hogy a legnagyobb veszélynek a szociálisan hátrányos helyzetű középkorú illetve idősebb személyek vannak kitéve. Az időbeli eloszlást vizsgálva az esetek nagyobb része a fűtési szezon hónapjaihoz köthető. A legtöbb halálos tűzeset december és január hónapban történt. A megállapított tűzkeletkezési okok több mint 2/3-ánál a gyújtóforrás dohányzás, illetve nyílt láng volt.

A tűzeseti halálozások számának csökkentése érdekében az alábbi alapvető tűzvédelmi előírások betartására szükséges felhívni az érintettek figyelmét:

- Ágyban dohányozni fokozottan tűzveszélyes!
- Tüzelő- és fűtő berendezésből (kályha, kandalló, tűzhely) a kipattanó szikra ellen védelmet kell biztosítani megfelelő méretű, nem éghető anyagú tálca alkalmazásával!
- Tüzelő- és fűtő berendezés valamint annak kéménye közelében – minimum 1 méteres környezetében - éghető anyagot ne tároljunk!
- Tüzelő- és fűtő berendezésben szemét, ruhanemű és egyéb hulladék égetése a kémény károsodását, későbbi tűz keletkezését okozhatja!
- Csak megfelelő műszaki állapotban lévő Tüzelő- és fűtő berendezést használjunk, a tüzelő- és fűtő berendezés hiányos műszaki állapota tűz keletkezését okozhatja!
- Tüzelő- és fűtő berendezésünket rendszeresen ellenőriztessük szakemberrel.
- Az égéstermékelvezetőket rendszeresen ellenőriztessük, szükség esetén tisztíttassuk kéményseprővel.
- Égésterméket (hamu, parázs, korom) műanyag kukában, zsákban tárolni tűzveszélyes, azokat kizárólag nem éghető edényzetbe öntsük!
- Nyílt lángot őrizetlenül hagyni tilos és tűzveszélyes! (adventi koszorú, mécses, stb.)
- Soha ne hagyjunk őrizetlenül ételt az üzemelő tűzhelyen!

TEGYÜNK A TŰZESETI HALÁLESETEK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN! 
Integrált Településfejlesztési Stratégia PDF Nyomtatás
2018. augusztus 16. csütörtök 10:40
Meghívó lakossági fórum.pdf
ITS végleges.pdf
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 8 / 21