E-ÜGYINTÉZÉS
TOP pályázatok
HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2019

TOVÁBBI OLDALAINK

 

ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ
Önkormányzati tájékoztató 2020/09

 ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ 2020/09

Elõzõ számok >>>
TESTVÉRTELEPÜLÉSEK
ONLINE LÁTOGATÓK
Testvértelepülési találkozók
Ifjúsági Lelkisegélyszolgálat
JÁNOSHALMI K. EÜ. KÖZPONT
Jánoshalmi Kistérségi Eü. Központ
CSALÁD ÉS HELYTÖRTÉNETI KUTATÁS

Jánoshalma - Mélykút Ivóvízminőség javító Önkormányzati Társulás


 

KEZDŐLAP arrow PÁLYÁZATOK arrow ÖNKORMÁNYZATI arrow SZENNYVÍZBERUHÁZÁS arrow ELŐKÉSZÍTÉS arrow KEZDŐLAP
KEZDŐLAP
KEZDŐLAP PDF Nyomtatás
Írta: Administrator   
2010. augusztus 18. szerda 14:09
A mélykútiak régi álma válik valóra a következő években: új szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztító telep épül, mindez európai uniós támogatással. Mélykút Város Önkormányzatának „Mélykút Város szennyvízcsatornázási és szennyvíztisztítási beruházása” című pályázatát a 2009. évben hagyta jóvá a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága. Fontos is volt ez a jóváhagyás, mivel a 25/2002 (II.27.) Kormányrendelet 2.§ d) pontja értelmében legkésőbb 2015. december 31-ig mindenképpen ki kell építeni a szennyvízhálózatot és a megfelelő tisztítót a településen.

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) 1.2.0/1F számú konstrukciójában elnyert pályázat azért kiemelkedő jelentőségű, mert a jogszabályi kötelezettségek teljesítéséhez így nem csupán jelentős mértékű támogatás, hanem a Minisztérium részéről folyamatos felügyelet és koordináció is társul.

A pályázati konstrukció alapján a beruházás két szakaszban valósul meg.
Az első szakaszban – hasonlóan egy lakás építéséhez - a projekt teljes körű előkészítése történik meg. Ennek része a teljes műszaki előkészítés, engedélyezési eljárás, valamint a kivitelező és műszaki ellenőr közbeszerzési eljáráson való kiválasztásának lebonyolítása, továbbá a szükséges önerő biztosítása.

Ezt követően kezdődhet meg maga a beruházás, amely keretében a településen a szennyvíz előírások szerinti gyűjtése, csatornahálózaton keresztül az új, modern és költség-hatékonyan üzemeltethető tisztítótelepre szállítása és az ottani megfelelő kezelése, továbbá a hatályos jogszabályoknak megfelelő tisztítása fog megvalósulni.

A munkálatok mielőbbi megkezdésére a jogszabályi határidő miatt, illetve azért van szükség, hogy termőföldjeinket, ivóvizünket is megvédjük, ugyanis ezeket a jelenlegi szikkasztásos, derítős szennyvízgyűjtés jelentősen károsítja.

Jelenleg az első, előkészítő szakasz lezajlott, amelyhez településünk 58 038 000 Ft támogatást kapott Európai Uniós forrásból.
A beruházáshoz szükséges önrész biztosítására az Önkormányzat a Fundamentával kedvező élőtakarékossági programot indított. Az aktuális teendőkről a Mélykúti Víziközmű Társulatnál érdeklődhetnek. Az előre gondolkodás, takarékoskodás mindenképpen kifizetődő, mert azoknak, akik a hálózat kiépítését követően nem csatlakoznak a szolgáltatáshoz, a szippantáson túl talajterhelési díjat is kell majd fizetniük.

Kovács Tamás
polgármester

 


Utolsó frissités ( 2011. november 24. csütörtök 14:01 )