Szvetnik Joachim Általános Iskola
NAPELEM MONITOR

VÁLASZTÁS 2016.10.02.
VÁLASZTÁS 2014

IVÓVÍZ

TOVÁBBI OLDALAINK

 


 

Jánoshalma - Mélykút Ivóvízminőség javító Önkormányzati Társulás

MEGHÍVÓ 03.15.
MÉLYKÚTI NAPOK

Mélykúti Napok 2017
  
Mélykúti Napok Programja

ÖNKORMÁNYZATI PÁLYÁZATOK

ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ
Önkormányzati tájékoztató 2017/12

 ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ 2017/12

Elõzõ számok >>>
CSALÁD ÉS HELYTÖRTÉNETI KUTATÁS
JÁNOSHALMI K. EÜ. KÖZPONT
Jánoshalmi Kistérségi Eü. Központ
TESTVÉRTELEPÜLÉSEK
Testvértelepülési találkozók
ONLINE LÁTOGATÓK
KEZDŐLAP arrow PÁLYÁZATOK arrow ÖNKORMÁNYZATI arrow SZENNYVÍZBERUHÁZÁS arrow ELŐKÉSZÍTÉS arrow KEZDŐLAP
KEZDŐLAP
KEZDŐLAP PDF Nyomtatás
Írta: Administrator   
2010. augusztus 18. szerda 14:09
A mélykútiak régi álma válik valóra a következő években: új szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztító telep épül, mindez európai uniós támogatással. Mélykút Város Önkormányzatának „Mélykút Város szennyvízcsatornázási és szennyvíztisztítási beruházása” című pályázatát a 2009. évben hagyta jóvá a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága. Fontos is volt ez a jóváhagyás, mivel a 25/2002 (II.27.) Kormányrendelet 2.§ d) pontja értelmében legkésőbb 2015. december 31-ig mindenképpen ki kell építeni a szennyvízhálózatot és a megfelelő tisztítót a településen.

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) 1.2.0/1F számú konstrukciójában elnyert pályázat azért kiemelkedő jelentőségű, mert a jogszabályi kötelezettségek teljesítéséhez így nem csupán jelentős mértékű támogatás, hanem a Minisztérium részéről folyamatos felügyelet és koordináció is társul.

A pályázati konstrukció alapján a beruházás két szakaszban valósul meg.
Az első szakaszban – hasonlóan egy lakás építéséhez - a projekt teljes körű előkészítése történik meg. Ennek része a teljes műszaki előkészítés, engedélyezési eljárás, valamint a kivitelező és műszaki ellenőr közbeszerzési eljáráson való kiválasztásának lebonyolítása, továbbá a szükséges önerő biztosítása.

Ezt követően kezdődhet meg maga a beruházás, amely keretében a településen a szennyvíz előírások szerinti gyűjtése, csatornahálózaton keresztül az új, modern és költség-hatékonyan üzemeltethető tisztítótelepre szállítása és az ottani megfelelő kezelése, továbbá a hatályos jogszabályoknak megfelelő tisztítása fog megvalósulni.

A munkálatok mielőbbi megkezdésére a jogszabályi határidő miatt, illetve azért van szükség, hogy termőföldjeinket, ivóvizünket is megvédjük, ugyanis ezeket a jelenlegi szikkasztásos, derítős szennyvízgyűjtés jelentősen károsítja.

Jelenleg az első, előkészítő szakasz lezajlott, amelyhez településünk 58 038 000 Ft támogatást kapott Európai Uniós forrásból.
A beruházáshoz szükséges önrész biztosítására az Önkormányzat a Fundamentával kedvező élőtakarékossági programot indított. Az aktuális teendőkről a Mélykúti Víziközmű Társulatnál érdeklődhetnek. Az előre gondolkodás, takarékoskodás mindenképpen kifizetődő, mert azoknak, akik a hálózat kiépítését követően nem csatlakoznak a szolgáltatáshoz, a szippantáson túl talajterhelési díjat is kell majd fizetniük.

Kovács Tamás
polgármester

 


Utolsó frissités ( 2011. november 24. csütörtök 14:01 )